Πολλοί θεραπευτές θα συμφωνήσουν πως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της θεραπείας – και ενδεχομένως ένα από τα πιο δύσκολα – είναι να βρίσκει κανείς τρόπους να πετύχει τους στόχους του κάνοντας την θεραπευτική διαδικασία ενδιαφέρουσα στα παιδιά.

Πολλές φορές καταφεύγουμε σε ακριβά υλικά, την απήχηση των οποίων αμφισβητούμε μόλις ανοίξουμε το κουτί.  Πολλές φορές ξεχνάμε ότι τα πιο απλά υλικά, αυτά με τα οποία τα παιδιά είναι εξοικειωμένα, είναι τα πιο αρεστά, τα πιο πετυχημένα και συνήθως, τα πιο άμεσα διαθέσιμα.

Ενα από τα «εργαλεία» των θεραπευτών είναι και η ζωγραφική.  Τα περισσότερα παιδιά είναι εξοικειωμένα έστω και με τα πολύ απλά υλικά που σχετίζονται με τη ζωγραφική, όπως είναι το χαρτί, οι κηρομπογιές, το πινέλο, η μπογιά και άλλα πολλά και συμμετέχουν ευχάριστα στην όλη διαδικασία.  Το σημαντικό είναι ότι με την ζωγραφική προσφέρει τα παιδιά διασκεδάζουν, ξεχνώντας, έτσι, έστω και για λίγο ότι πρόκειται πραγματικά για θεραπευτική συνεδρία!

Για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος μέσα από ζωγραφική, απαιτείται η άρτια οργάνωση της συνεδρίας από τον θεραπευτή ως προς τους στόχους αλλά και ως προς τα υλικά.

Είναι προτιμότερο τα υλικά να είναι οργανωμένα και άμεσα διαθέσιμα στους εμπλεκόμενους, κυρίως για αποφυγή διάσπασης.  Μία πολύ καλή λύση είναι το τρόλλευ, μία ιδέα που βρήκαμε στο Pinterest και υιοθετήσαμε αμέσως!

Το τρόλλευ μας περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά για την συνεδρία μας (βλ. Φωτογραφία) :

ΣΤΟΧΟΙ

Η ζωγραφική είναι αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζει ένα παιδί και μέσα από αυτή μπορεί ένας θεραπευτής να πετύχει τους εξής στόχους (ενδεικτικά):

Καλή διασκέδαση!

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: